logo

2011

ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Ι. ΜΙΓΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

alt

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
κ. ΜΙΓΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ Της 1Ης ΜΑΗ 2011
Συνάδελφοι,
Συναδέλφισσες,
Η 1η Μάη του 2011 έχει ξεχωριστή σημασία για τους εργαζόμενους της χώρα μας που δοκιμάζονται από την ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση όπου μας οδήγησαν οι χειρισμοί της Κυβέρνησης.
Ζούμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της ολομέτωπης επίθεσης στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά μας δικαιώματα. Καθημερινά σημειώνονται εκατοντάδες απολύσεις, χιλιάδες μετατροπές της πλήρους απασχόλησης σε μερική, υπάρχουν χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι οι οποίοι ωστόσο παρέχουν κανονικά τις υπηρεσίες τους. Παντού υπάρχει η ανασφάλεια για το αύριο, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, η παραοικονομία και οι ανύπαρκτοι έλεγχοι στην αγορά εργασίας.
Κατακτήσεις και δικαιώματα εργαζομένων που αποκτήθηκαν με αγώνες και με θυσίες στοχοποιούνται και «εκτελούνται» συνεχώς προκειμένου να «καλυφθούν» τα ελλείμματα και το χρέος. Έτσι νομοθετείται πλέον η λιτότητα, η ανεργία και η ακύρωση των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Αυτή την ιστορική μέρα όλοι εμείς οι εργαζόμενοι ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου που παλεύουν ενάντια στις αδικίες, τις κοινωνικές διακρίσεις, τις ανισότητες, την ξενοφοβία, την φτώχεια και την εξαθλίωση.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Συμμετοχή σε Συνδιάσκεψη στη Σερβία

Τοποθέτηση του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας κ. Τιάκα Παναγιώτη κατά την συμμετοχή του στην συνδιάσκεψη που διοργάνωσε το Ίδρυμα Friedrich Ebert στη Σερβία για τα συνδικάτα τουρισμού της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στις 6,7&8/4/2011




Για μας η μέθοδος ο ένας μαθαίνει από τον άλλο είναι πολύ αποτελεσματική και συμφωνούμε να αναπτύξουμε περεταίρω δράσεις.
Έχουμε ήδη αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με τα συνδικάτα της Σερβίας και ελπίζουμε ότι από σήμερα οι δεσμοί μας θα ισχυροποιηθούν και με τα’ άλλα συνδικάτα των άλλων χωρών.
Για μας ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αναδειχθεί είναι η μαύρη εργασία και οι επιπτώσεις της στους εργαζόμενους, την οικονομία, την κοινωνία, την δημοσιονομική πολιτική και το ασφαλιστικό σύστημα.
Προτείνουμε η επόμενη συνάντηση να γίνει γι’αυτό το μεγάλο θέμα.
Επίσης ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι η ελεύθερη διακίνηση των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση .
Ένα σημαντικό επίσης θέμα είναι οι αμοιβές των εργαζομένων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιτέλους πρέπει να βρεθεί σημείο ισορροπίας για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.
Για τον τομέα του Τουρισμού θέλω να πω τα εξής:
Έχει τεράστια σημασία για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ο τομέας του τουρισμού στην Αγορά Εργασίας, Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας σ’ αυτόν το τομέα έχουν την πρώτη θέση, φθηνό εργατικό κόστος και ανειδίκευτο είναι καθημερινότητα .
Ευχόμαστε η επόμενη συνάντηση να γίνει στην Ελλάδα.




Εκτύπωση Email

Σύσκεψη Προέδρων και Γενικών Γραμματέων των Εργατικών Κέντρων Α.Μ.Θ. με τον Περιφερειάρχη

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 altΣύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την Δευτέρα 17-1-2011 μεταξύ των Προέδρων και Γενικών Γραμματέων των Εργατικών Κέντρων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Περιφερειάρχη.
 Στη σύσκεψη οι Πρόεδροι έθεσαν τα παρακάτω θέματα:

  1. Προσδιορισμός τακτικών συναντήσεων για να μεταφέρονται τα προβλήματα της παραγωγικής βάσης προς τον Περιφερειάρχη και από τους Εκπροσώπους των Εργαζομένων.
    Πρόσφορο θα είναι στις συναντήσεις να παρευρίσκονται και οι Αντιπεριφερειάρχες.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Σύσκεψη στο Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας με πρωτοβουλία των Βουλευτών του Νομού στις 8-1-2011

 Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας την 8η Ιανουαρίου 2011 με πρωτοβουλία του Υφυπουργού κ. Τιμοσίδη Μιχάλη  και των Βουλευτών του Νομού Καβάλας κ.κ. Εμινίδη Σάββα και Παπουτσή Δημήτρη με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων με τους φορείς του νομού, τους εκπροσώπους των Εργοδοτικών Οργανώσεων και τους Δημάρχους του Νομού σχετικά με την δυνατότητα απορρόφησης ανέργων του Νομού (ομαδικώς απολυμένους – ανέργους κλπ.).
 Ανταλλάχθηκαν  απόψεις και συμφωνήθηκε να γίνει ειδική έρευνα στο νομό για τις ειδικότητες που ζητούν οι εργοδότες και για την πρόσληψη των απολυμένων μέσω του προγράμματος ολοκληρωμένης παρέμβασης που παρέχει σημαντικά κίνητρα σε όσες επιχειρήσεις προσλάβουν.
 Συμφωνήθηκε πως συντόμως η ερευνητική ομάδα θα φέρει τα αποτελέσματα της έρευνας.


Από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας

Εκτύπωση Email