logo

2010

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου Βασίλη

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας έστειλε στον Υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου Βασίλη την παρακάτω επιστολή καθώς και τους καταλόγους των απολυομένων των επιχειρήσεων ΚΟΘΑΛΗ Α.Ε., ΔΕΛΦΙΝΙ και ΜΑΡΜΑΡΑ ΣΚΑΡΗ Α.Ε. με τα πλήρη στοιχεία τους:

Κύριε Υπουργέ,
Μετά από τηλεφωνική μας επικοινωνία που είχαμε σήμερα 20/9/2010, σας αποστέλλουμε εκ νέου τον κατάλογο των απολυομένων των επιχειρήσεων ΚΟΘΑΛΗ Α.Ε., ΔΕΛΦΙΝΙ και ΜΑΡΜΑΡΑ ΣΚΑΡΗ Α.Ε., που απολύθηκαν λόγω κλεισίματος των παραπάνω επιχειρήσεων και σας παρακαλούμε να προωθήσετε την αρχική πρότασή μας για ένταξή τους σε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ.
Την απογραφή των απολυομένων που σας εγχειρίζουμε την στείλαμε στον τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Σπυρόπουλο Ροβέρτο στις 25/6/2010 μέσω Βουλευτών Ν. Καβάλας χωρίς όμως να έχουμε τυχόν αποτελέσματα.
Παρακαλούμε θερμώς για τις δικές σας άμεσες ενέργειες. Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία με σκοπό την επανένταξη των απολυομένων στην παραγωγική διαδικασία.

Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΙΑΚΑΣ Π. ΜΙΓΓΟΣ Ι.

Εκτύπωση Email

Συνέντευξη Τύπου 18-5-2010

alt 

Ενημέρωση & Απόψεις του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας κ. Τιάκα Παναγιώτη εν όψει της Ημερίδας που πραγματοποιεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας και η Γραμματεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος την Τετάρτη 19/5/2010 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας για την « Εθνική Στρατηγική στην Υγεία και Ασφάλεια για το 2010-2015.»


Την Τετάρτη 19-5-2010 και ώρα 7.30 μ.μ. το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας σε συνεργασία με τη Γραμματεία Υγιεινής και Ασφάλειας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος οργανώνει Ημερίδα με θέμα : «Εθνική Στρατηγική για την Υγεία και την Ασφάλεια  στην Εργασία για το 2010-2015».  

Συμμετέχοντες :     Φορείς Εργαζομένων-Εργοδοτών
                           Γιατροί εργασίας-Τεχνικοί Ασφαλείας-ΣΕΠΕ.

Σκοπός της Ημερίδας μας είναι να πούμε ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι στο μεγάλο αυτό ζήτημα τις εμπειρίες μας, τις απόψεις μας, τις προτάσεις μας με τελικό σκοπό την εξαφάνιση κάθε εργατικού ατυχήματος, κάθε επαγγελματικής ασθένειας στους χώρους δουλειάς.

Είναι το βαρύ το τίμημα για όσους βλάπτονται.    Είναι βαρύ το τίμημα για την οικογένεια, την πατρίδα, την κοινωνία, την οικονομία.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Ομιλία του Γ. Γραμματέα του Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας Γ. Μίγγου στην απεργία 5-5-2010

alt 

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι καλούμαστε σήμερα να υπερασπίσουμε τα βασικά εργασιακά, ασφαλιστικά και οικονομικά μας δικαιώματα.
Οι μισθοί, τα ημερομίσθια, οι συντάξεις, τα όρια ηλικίας αλλά και ο ίδιος ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μπαίνουν στη κλίνη του Προκρούστη και των προκλητικών εκβιαστικών απαιτήσεων των «δανειστών» της Τρόικας.
Στοχοποιούνται και «εκτελούνται» οι μισθοί και οι συντάξεις ως θυσία στο βωμό της υπερχρέωσης, των ελλειμμάτων και της έλλειψης ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας.
Η κυβέρνηση της χώρας, αποδέχθηκε, υποτάχθηκε και εξήγγειλε τα πιο ακραία και σκληρά Νεοφιλελεύθερα μέτρα, ως αντίτιμο σε ένα εκβιαστικό δανεισμό.
Εμείς οι εργαζόμενοι ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ κατηγορηματικά αυτά τα αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα. Ενώνουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ απαιτούμε.
Την κρίση, τα βάρη, και τα χρέη να πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν και πλούτισαν και όχι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι που παλεύουν καθημερινά για να επιβιώσουν. 
Η «Τρόικα» έχει γνωστή και δοκιμασμένη και αντεργατική νεοφιλελεύθερη πολιτική, που υπηρετεί  και εξυπηρετεί, πρωτίστως και αποκλειστικά τα δικά της οικονομικά συμφέροντα και αυτά των φίλων της, τραπεζιτών και εργοδοτών.
Η κυβέρνηση οφείλει να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ σε αυτά τα εξοντωτικά μέτρα και τις απαιτήσεις της Τρόικας οι οποίοι ενδιαφέρονται να διασφαλίσουν «πάση θυσία» τα δανεικά και τα κέρδη τους ενώ αδιαφορούν παντελώς για τα ανθρώπινα  «θύματα», τη στιγμή μάλιστα που μας «δανείζουν» με απαράδεκτα και ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ επιτόκια! Δεν μας κάνουν «χάρη» για να ζητούν θυσίες και αφαίμαξη εισοδημάτων!

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Συνέντευξη Τύπου 3-5-2010

alt

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Πρόεδρος του Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας στις 3/5/2010 και ώρα 11.00
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Πρόεδρος τόνισε τα παρακάτω:

Την Τετάρτη 5/5/ απεργούμε.
Τα αίτια της απεργίας μας είναι πολλά.
- Είναι τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση λόγω του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας και για τα οποία ισχυρίζεται πως αν δεν τα έπαιρνε  η χώρα θα οδηγείτο στην πτώχευση.
- Αυτά τα μέτρα μας πλήττουν καίρια  ως εργαζόμενους.
- Αφαιρούν κατακτήσεις πολλών 10ετιών.
- Είναι μέτρα καθαρά ταμειακού χαρακτήρα για να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα  και τα παίρνουν από τους εργαζόμενους με άμεσο αλλά και έμμεσο τρόπο.
Άμεσο με μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Έμμεσο με αυξήσεις στους έμμεσους φόρους.
Εμείς ισχυριζόμαστε ότι α’ άλλους έπρεπε να τα πάρουν. Απ’ αυτούς που μας έφτασαν σ’ αυτήν  την κατάσταση και ότι εμείς καμία ευθύνη δεν έχουμε για την κατάντια αυτή.  Άρα γιατί να πληρώσουμε.
- Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι το σημερινό δημοσιονομικό και παραγωγικό κατρακύλισμα της χώρας μας δεν οφείλεται στους μισθούς του Ιδιωτικού Τομέα. Ούτε στους υψηλούς μισθούς και στις υψηλές συντάξεις του Ιδιωτικού Τομέα γιατί δεν είναι υψηλοί ούτε οι μισθοί ούτε οι συντάξεις.
Οι μισθοί μας αποτελούν το 58% του μέσου όρου του μέσου μισθού της Ε.Ε. και οι συντάξεις μας είναι το 75% μέχρι 700 €

Εμείς θεωρούμε ότι το δημοσιονομικό και παραγωγικό κατρακύλισμα της χώρας οφείλεται:
 Κατά κύριο και αποκλειστικό λόγο στη μεγέθυνση της δημόσιας και ιδιωτικής κατανάλωσης, στις υπερτιμολογήσεις των κρατικών έργων και προμηθειών, στις φοροαπαλλαγές προς τις επιχειρήσεις που στέρησαν έσοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό, στην ανισοκατανομή των εισοδημάτων, στην φοροδιαφυγή, στην κατάρρευση των μηχανισμών ελέγχων είσπραξης των εσόδων του Κράτους, στην ατιμωρησία των παρανομούντων, στην εισφοροδιαφυγή,  στην ευέλικτη και αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, στη συρρίκνωση του τεχνολογικού και καινοτομικού δυναμικού της χώρας, στην αναξιοκρατία.
Η κατάσταση της χώρας μας οφείλεται στο ότι κάποιοι έβγαλαν πολλά χρήματα από το ξέφρενο πάρτυ της σπατάλης και της λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας.
 Οφείλεται στο ότι οι εργολάβοι του δημοσίου αλλά και πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν τιμούσαν με την ανάλογη εργασία τους τις αμοιβές που έπαιρναν.
 Οφείλεται η κατάσταση στη χώρα μας στα παιχνίδια των διαφόρων κερδοσκόπων και των επενδυτικών τραπεζών που επιχείρησαν να διαλύσουν οικονομίες με σκοπό το κέρδος. Απώτερος σκοπός όλων αυτών ήταν και είναι να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία στην πατρίδα μας σε χαμηλές τιμές για να τα πουλήσουν αργότερα βγάζοντας ασύλληπτα κέρδη.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Επανεκλογή του Προέδρου του Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας στο Δ.Σ. Γ.Σ.Ε.Ε

Στο 34ο Εκλογικό Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας) που έγινε στη Χαλκιδική από 18 έως 21 Μαρτίου, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού μας  Κέντρου κ. Τιάκας Παναγιώτης επανεξελέγη από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γ.Σ.Ε.Ε.

Από το Γραφείο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Ν. Καβάλας

Εκτύπωση Email