Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας 2020

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020. 

Η Πρόεδρος εισηγήθηκε τον Διοικητικό Απολογισμό έτους 2019 και είπε τα εξής:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2019

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Δεκαετία που τελείωσε με το τέλος του 2019 δεν ήταν μια συνηθισμένη δεκαετία για την πατρίδα μας και τους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε. Είναι βέβαιο ότι τα όσα συνέβησαν αυτήν την δεκαετία που πέρασε 2010 – 2019 δεν έχουν αποτιμηθεί ακόμη στο σύνολό τους. Έχει αποτιμηθεί όμως η καταστροφή που έφερε στους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα. Οι εργαζόμενοι έχουν χάσει κατά χιλιάδες τις δουλειές τους, έχουν χάσει πάνω από το 50% των εισοδημάτων τους και έχουν ενταχθεί σε καταστάσεις αβεβαιότητας και ανασφάλειας που δεν μπορεί να προβλεφθεί πότε θα τελειώσει. Επιπλέον έχουν χάσει πάνω από το 50% των κατακτήσεών τους που τον προηγούμενο αιώνα κατέκτησαν.

Είναι σαφές συνάδελφοι και συναδέλφισσες, ότι η οικονομική κρίση άφησε τα σημάδια της ανεξίτηλα χαραγμένα και στο σώμα του συνδικαλιστικού κινήματος του νομού μας, το οποίο βγαίνει από αυτή τη δυσμενή συγκυρία θεσμικά και οργανωτικά πληγωμένο. Σε ιδεολογικό και κινηματικό επίπεδο τα συνδικάτα διέρχονται σήμερα μια ιστορική κρίση, αλλά δεν είναι αποπροσανατολισμένα σε ότι αφορά τις γενεσιουργές αξίες τους και τα αυθεντικά εργασιακά οράματα. Οι παρεμβάσεις  μας που επιδεικνύουμε σε χαλεπούς καιρούς για τον κόσμο της εργασίας μόνο ως σημάδια αισιοδοξίας μπορούν να εκληφθούν.

Η προσπάθειά μας και για το 2019 επικεντρώθηκε στο στόχο για ένα ισχυρό και αποτελεσματικό Εργατικό Κέντρο κοντά στον εργαζόμενο, προστάτη και υπερασπιστή των δικαιωμάτων του.

Οι παρεμβάσεις μας λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετώπισαν και το 2019 οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού Τομέα ήταν άμεσες όπου μας ζητήθηκε.  Η μαύρη εργασία, η μη πληρωμή των δεδουλευμένων και των ενσήμων ήταν και το 2019 στην ατζέντα των παρεμβάσεών μας.  Μόνο που το 2019 οι έλεγχοι  που έγιναν από το ΣΕΠΕ και το ΙΚΑ, αρμόδια όργανα ελέγχου των εργασιακών σχέσεων ήταν ελάχιστοι λόγω έλλειψης υπαλληλικού προσωπικού όπως ισχυρίζονται οι παραπάνω θεσμοί. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη μείωση της κατανάλωσης λόγω μείωσης εισοδημάτων έκανε τους εργοδότες κυριολεκτικά «ασύδοτους». Επίσης η ανάγκη για εργασία συχνά ανέστελνε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και τις καταγγελίες τους προς εμάς  και τους αρμόδιους θεσμούς.

Οι πληροφορίες του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ καταγράφουν πως ο Νομός μας έχει από τα υψηλότερα ποσοστά νέων που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης στις ηλικίες 15 – 29 ετών.  Το φαινόμενο αυτό εντείνει την ανεργία. Θελήσαμε να βοηθήσουμε δημιουργώντας πριν από όλα δομές που θα φιλοξενήσουν σε συνεργασία με το ΙΝ.Ε. ΓΣΕΕ, τον ΟΑΕΔ και το ΛΑΕΚ τους εργαζόμενους και τους ανέργους.  Η προσπάθειά μας βρήκε αντίσταση ευτυχώς από λίγους που θέλησαν να αναδείξουν σε βεντέτα και μικροψυχία τις διαφορές μας δήθεν με τα σωματεία συνταξιούχων που φιλοξενούμε.  Πρόβλημά τους. Οι σχεδιασμοί μας για βοήθεια αυτών που εκπροσωπούμε δεν μπορούν να αναβάλλονται από πελατειακές συμπεριφορές κάποιων.

Συνάδελφοι, Συναδέφισσες,

Οι καταγραφές μας για το 2019 είναι ότι η ανεργία στο νομό μας δεν βελτιώθηκε. Αντιθέτως, βελτιώθηκε η μερική απασχόληση. Αυτή η κατάσταση δυσκόλεψε το έργο μας, μίκραινε τη διαπραγματευτική  δύναμή μας. Επίσης η απώλεια εισοδήματος μεγάλωσε τα εμπόδια στο έργο μας. Συναντάς άρνηση – αδιαφορία – πίκρα για το ότι δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε. 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας ταυτόχρονα με τις πολιτικές λιτότητας και υπερφορολόγησης είχαν ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση της φτώχειας και την επιδείνωση των όρων διαβίωσης. Η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο και πολλά σπίτια  «ζουν» από το τυχαίο μεροκάματο και τις μικρές συντάξεις των γερόντων γονιών τους. Μέσα στις παραπάνω συνθήκες η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στην παραοικονομία και στη μαύρη εργασία. Ο τζίρος της παραοικονομίας ανέρχεται στα 60 δις. Κάθε προσπάθειά μας για χτύπημα της μαύρης εργασίας προσκρούει στη μόνιμη δικαιολογία των δημόσιων αρμόδιων φορέων στο ότι δεν υπάρχει προσωπικό.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Η Κυβέρνηση χαίρεται για την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Κανείς δεν είναι αντίθετος γι’ αυτό. Αντίθετοι ήμασταν και θα είμαστε για τις πολιτικές που θα χρησιμοποιήσει για να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα. Είμαστε αντίθετοι με την αναβάθμιση των αντεργατικών πολιτικών και των μνημονιακών ρυθμίσεων που έχουν υπογράψει για το σκοπό αυτό.  Δεν συμφωνούμε με τις παρεμβάσεις που έκαναν στο συλλογικό δίκαιο, στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.  Δεν συμφωνούμε με το κράτημα που κάνει η Κυβέρνηση για λογαριασμό της στη δυνατότητα αύξησης του κατώτατου μισθού με κυβερνητική απόφαση και όχι μέσα από μια Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με συμφωνία των εταίρων (Εργαζόμενοι – Εργοδότες). Δεν είναι δυνατόν να επιμένεις σε έναν τέτοιο κρατισμό και να μην επιτρέπεις να μπει τάξη, δηλαδή να ρυθμιστεί μια αγορά εργασίας η οποία κυριαρχείται από φθηνά αμειβόμενους εργάτες χωρίς ωράριο εργασίας με αποδυναμωμένη τη συλλογική τους προστασία.  Διαφωνούμε άρδην στις πολύμηνες καθυστερήσεις μισθών, στις κακές συνθήκες εργασίας και στα εργατικά ατυχήματα.  Διαφωνούμε στην εργασιακή εκμετάλλευση και στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Ενάντια όλων αυτών προτείνουμε μόνο τη συλλογική δράση και όχι τις τρικλοποδιές  του συνδικαλιστικού κομματικού βραχίονα των κ.κ. Καραμπατζάκη και Γιαγκίδη.  Η ζωντανή δυσφήμιση του συνδικαλιστικού κινήματος  από το ΠΑΜΕ με τους τραμπουκισμούς του, τις απειλές, τις ύβρεις, τους προπηλακισμούς και τα χτυπήματα ακόμη και σε γυναίκες εκπροσώπους είναι κάτι το ανήκουστο. Όλα αυτά είναι για μας έξω από τον αξιακό μας χάρτη. Δεν θα τα αφήσουμε να περάσουν

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Δυστυχώς στη δράση για το 2019 έχουμε να «επιδείξουμε» και την έλλειψη σοβαρότητας προς τους θεσμούς και την υπέρμετρη αφοσίωση προς τον κομματικό τους φορέα δυο εκ των μελών του Δ.Σ. μας.  Βρίσκονται στο Δ.Σ. όχι γιατί τους νοιάζει η βελτίωση συνθηκών ζωής αυτών που εκπροσωπούν, ούτε τα προβλήματά τους. Είναι εδώ για να παραμυθιάζουν με επικοινωνιακά τεχνάσματα, με ψέματα και απειλές, με ύβρεις, με προπηλακισμούς παρέα με τον κομματικό βραχίονά τους όλους εμάς που δεν ανήκουμε στην παράταξή τους. Έφτασαν στο σημείο να χτυπούν μέλη Δ.Σ.  – αντιπροσώπους και να κάνουν ψεύτικες μηνύσεις για να σωθούν. Ακούστε κύριοι. Η συντριπτική πλειοψηφία των αντιπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου θέλουν να μπορούν να έρχονται και να συμμετέχουν στις διαδικασίες του Δ.Σ. και των Γ.Σ. χωρίς να φοβούνται ότι θα πάνε με σπασμένα μούτρα στο νοσοκομείο. Χωρίς να βιώνουν σωματική και ψυχολογική βία από εσάς. Το σημερινό  Δ.Σ. και η Γ.Σ. δεν αποτελούν ένα θεσμό «ανεπάρκειας». Αποτελούν ένα θεσμό που μπορεί να εγγυηθεί τα στοιχειώδη δικαιώματα της ασφάλειας των μελών τους και των αντιπροσώπων με κάθε νόμιμο μέσον.  Δυστυχώς βρίσκεστε  σε ένα θρυμματισμένο κόσμο με δεκάδες διαφορετικές εικόνες και παράλληλες πραγματικότητες με εμάς που ενδεχομένως δεν θα συναντηθούν ποτέ γι’ αυτό θεωρούμε ότι είστε επιβλαβείς για το σ.κ. και σφόδρα επικίνδυνοι για μελλοντικές θλιβερές καταστάσεις. Γι’ αυτό η πρότασή μας είναι για τον κ. Γιαγκίδη να εγκρίνει η Γενική Συνέλευση την απόφαση του Δ.Σ.  για την αποβολή του από το Διοικητικό Συμβούλιο σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 4 του Καταστατικού, των αποφάσεων του Δ.Σ. και του Πειθαρχικού Κανονισμού Λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Η δράση μας για το 2019 επικεντρώθηκε και σε ένα άλλο μεγάλο θεσμικό και διαχρονικό θέμα. Θα έλεγα πρωτοποριακό θέμα. Την κατάρτιση των Κανονισμών Εργασίας του Προσωπικού και του Πειθαρχικού Κανονισμού του Δ.Σ.  Μετά την έγκριση από την Γ.Σ. έγινε η τροποποίηση του καταστατικού και το Δ.Σ. καλέσθηκε να συντάξει τους κανονισμούς. Ήταν αρμοδιότητά του σύμφωνα με το Καταστατικό. Το κάναμε αυτό για να υπάρχουν κανόνες στην εύρυθμη λειτουργία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και της Διοίκησης.

Μέχρι τώρα η κάθε Διοίκηση αποφάσιζε κατά το δοκούν και εφάρμοζε διαδικασίες δικές της. Η έννοια του γενικότερου συμφέροντος του σ.κ. δεν λαμβανόταν πιθανόν υπ’ όψιν.  Αυτή η ασυνέπεια πιθανόν να προκαλούσε καχυποψία που έβλεπε ότι τα πάντα ίσως ήταν μια παραταξιακή ιδιοτέλεια. Αυτό έχει αντικατασταθεί από σταθερούς κανόνες πλέον που όποια παράταξη διοικεί θα τηρεί. Αυτή ήταν η φιλοσοφία των κανόνων που καταρτίσαμε. Αν κάποιους δεν τους αρέσει νομίζω ότι είναι ρηχοί, γιατί αυτοί οι κανόνες πρώτα – πρώτα εμάς δεσμεύουν. Τα κείμενα θα γίνουν βιβλιαράκι και θα δοθεί σε κάθε σωματείο και αντιπρόσωπο λίαν συντόμως. Πρέπει να τονίσω ότι για την διαμόρφωση των κανονισμών το θέμα μπήκε  (3) φορές ως θέμα ημερήσιας διάταξης. Οι κύριοι Γιαγκίδης και Καραμπατζάκης ουδέποτε έφεραν πρόταση και στην τελευταία συνεδρίαση έφυγαν δηλώνοντας ότι δεν τους αφορά. Για να μην τους περάσουμε δε τους κανονισμούς  έφεραν και (70) κομματικούς φίλους να μας απειλούν. Έφτασαν μέχρι και να χτυπήσουν εμένα βαριά στο κεφάλι και να νοσηλευτώ στο Νοσοκομείο. Η δημοκρατία στο μεγαλείο της.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Ένα άλλο θέμα στην περίοδο του 2019 που μας απασχόλησε ήταν η αυθαίρετη παρουσία των μελών του Δ.Σ. (κ.κ. Καραμπατζάκη και Γιαγκίδη) στις εκλογικές διαδικασίες των σωματείων μελών μας. Το Καταστατικό ορίζει ότι σε όλες τις διαδικασίες των σωματείων προεδρεύει άτομο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου που ορίζεται από τη Διοίκηση. Οι παραπάνω κύριοι παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Γιατί;  Μήπως να δουν ότι γίνεται νοθεία; Όχι φυσικά αφού ο δικαστικός και η κάθε Εφορευτική Επιτροπή είναι κατά το νόμο οι αρμόδιοι. Παρουσιάζονται για να εμποδίσουν την εκλογική διαδικασία με ψέματα προς τους εργαζόμενους που ψηφίζουν ότι το σωματείο είναι μαϊμού κι ότι εμείς του Εργατικού Κέντρου τα βρήκαμε με τους εργοδότες και σας βάζουν με το ζόρι να ψηφίσετε. Είναι δε τόσο προκλητικοί που μαλώνουν με τους εργοδότες μόνο και μόνο για να δημιουργούν αγανάκτηση και φασαρία στους εργαζόμενους. Παρά τις αποφάσεις μας συνεχίζουν το έργο τους.  Θα υποστούν φυσικά τις συνέπειες των αντικαταστατικών πράξεών τους όταν θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη και οι ίδιοι και όλοι οι κομματικοί τους φίλοι που πήραν την εξουσία από το πεζοδρόμιο για να μπουν αυθαίρετα στο Εργατικό, να απειλήσουν, να βιαιοπραγήσουν ασκώντας σωματική και ψυχολογική βία

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Θέλω να γνωρίζετε ότι αυτή η Διοίκηση έχει ψυχραιμία, έχει αυτοπεποίθηση, έχει σχέδιο και πρέπει να την εμπιστευτείτε. Έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και θα πετύχουμε όλοι μαζί.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις ποικίλες προσδοκίες των ανθρώπων της εργασίας και με τις εκδοχές του μέλλοντος που οραματίζονται. Στην πλειονότητά τους οι σημερινοί θεσμοί τους είναι παλαιάς κοπής σχεδιασμένοι να δίνουν λύσεις σε προβλήματα άλλης πιο εύκολης εποχής για τους εργαζόμενους. Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε κάποια από τα προβλήματά μας πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και με συνεργασία με τα υπερκείμενα όργανά μας να το επιχειρήσουμε. Σε αυτό θα χρειαστούμε την ενεργή συμμετοχή σας.  Αυτή θα είναι μεγάλη βοήθεια για μας

Σας ευχαριστώ πολύ.

Επίσης η Πρόεδρος εισηγήθηκε το Πρόγραμμα Δράσης έτους 2020 και είπε τα εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2020

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

  1. Ένας πρώτος στόχος του Προγράμματος Δράσης μας για το 2020 είναι να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ μας. Για το σκοπό αυτό θα ενεργοποιήσουμε την διάταξη του Καταστατικού που αφορά το συμβούλιο  Προέδρων. Όλοι οι Πρόεδροι των σωματείων θα έχουν άποψη και λόγο για τα μεγάλα θέματα που θα προκύψουν και θα κληθούμε να πάρουμε αποφάσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο.
  2. Παραλλήλως η σύσφιξη των σχέσεων με τα σωματεία μας και τους αντιπροσώπους θα αποτελέσει στόχο μέσα από οργανωμένες συσκέψεις που θα οργανώσουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να συζητήσουμε με ξένα συνδικάτα.
  3. Μια άλλη προτεραιότητά μας θα είναι να δημιουργηθεί ευκολότερη πρόσβαση των ανέργων στην αγορά εργασίας. Είναι ζωτικής σημασίας ο εφοδιασμός των ανέργων με σωστές δεξιότητες. Και επειδή ο τύπος των απαιτούμενων δεξιοτήτων αλλάζει τόσο γρήγορα όσο και η σύγχρονη κοινωνία πρέπει η δια βίου μάθηση να αποτελεί το κλειδί.
  4. Η ασφάλεια των εργαζομένων και η έγκαιρη καταβολή  μισθών και ενσήμων μέσα από οργανωμένους ελέγχους με τα όργανα της πολιτείας (ΙΚΑ – ΣΕΠΕ  κλπ) θα είναι στην ημερήσια διάταξη της δράσης μας.
  5. Ο Τομέας της Υγείας και την Ασφάλειας των Εργαζομένων είναι μεγάλο κεφάλαιο για εμάς στο Νομό Καβάλας γιατί από τις παρατηρήσεις μας έχει καταγραφεί σημαντική παραβίαση της νομοθεσίας.  Θα οργανώσουμε ημερίδα για την Υγιεινή και Ασφάλεια των Εργαζομένων και για τη νομοθεσία που διέπει αυτήν. Το θέμα μας θα είναι  τι συμβαίνει στο Νομό Καβάλας και θα γίνει σε συνεργασία με τον Τομέα Υγιεινής και Ασφάλειας του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας) και του υπεύθυνου του συνδικαλιστικού κινήματος της Ελλάδας στα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα.
  6. Η έμφαση στην έξαρση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη και το προσφυγικό που βιώνει ο Νομός μας είναι ένα ζήτημα που ενδιαφέρει όλους Μπροστά στην πρόκληση αυτή το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο σε συνεργασία με το ΙΝ.Ε. ΓΣΕΕ θα οργανώσει ημερίδα και θα προσκαλέσει όλους τους θεσμούς του Νομού να εκφράσουν την άποψή τους.
  7. Θα συνεχίσουμε τη συμμετοχή μας σε κάθε Πρόγραμμα ΛΑΕΚ – ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τα Κ.Ε.Κ. γιατί η επιμόρφωση και η εκπαίδευση προσθέτει δεξιότητες
  8. Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Τουρισμού μέσα από οργανωμένα σεμινάρια θα προσθέσουμε δεξιότητες στους ξενοδοχοϋπαλλήλους και θα κατοχυρώσουμε την πιστοποίηση των προσόντων τους γιατί αυτό αποτελεί τη βεβαιότητά τους στη συνέχιση της εργασίας τους.
  9. Θα εξακολουθήσουμε να παρέχουμε Νομικές Υπηρεσίες σε κάθε εργαζόμενο που τις ζητά σε πρώτο στάδιο μέσα από συνεργασία που έχουμε με δικηγόρους του Νομού μας χωρίς να καταβάλλουν κάποιο τίμημα.
  10. Η μεγάλη τεχνολογική επανάσταση που έρχεται στην ρομποτική, την τεχνική νοημοσύνη, τη νανοτεχνολογία και στα διαδίκτυα ήδη πλήττουν τις τραπεζικές εργασίες, τους καπνεργάτες και πολλά άλλα επαγγέλματα.  Θα αλλάξει σημαντικά το παραγωγικό μοντέλο δηλαδή τα προϊόντα που θα παράγονται και την διαδικασία παραγωγής. Είναι απαραίτητο να μην απουσιάζουμε από το ραντεβού του μέλλοντος  γι’ αυτό μια ημερίδα που θα οργανώσουμε με το ΙΝ.Ε. ΓΣΕΕ θα φωτίσει όλους μας.
  11. Η εισοδηματική ανισότητα έφτασε στο κατακόρυφο. Η αδικία στην παραγωγική διαδικασία το ίδιο. Πτυχιούχοι δουλεύουν γκαρσόνια και ντελίβερι. Αν δεν είσαι πτυχιούχος σε λίγο δεν θα σε προσλαμβάνουν. Οι πολιτικές απορρύθμισης της αγοράς εργασίας έπληξαν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και κυρίως τους νέους και τις γυναίκες. Πέρα από την πίεση που θα ασκήσουμε στη ΓΣΕΕ, πρέπει κι εμείς εδώ να τα αναδείξουμε τα ζητήματα αυτά.   Αυτό θα το προκαλέσουμε και θα το αναδείξουμε στο Νομό μας

Τέλος η Πρόεδρος εισηγήθηκε το Ψήφισμα της Γ.Σ. το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από τους αντιπροσώπους       που παρευρέθηκαν στη Γ.Σ. και είναι το παρακάτω:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Καβάλας 

Εμείς οι αντιπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας που βρεθήκαμε σήμερα στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στις 2/2/2020 και που εκπροσωπούμε τα σωματεία μας και χιλιάδες συνδικαλισμένους εργαζόμενους, αφού ακούσαμε προσεκτικά όλους τους εμπλεκόμενους στα πεπραγμένα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας για την περίοδο του 2019, μορφώσαμε προσωπική άποψη γι’ αυτό

Κ Α Τ Α Δ Ι Κ Α Ζ Ο Υ Μ Ε

την βία και την ανομία των μελών του Δ.Σ. που ανήκουν στην παράταξη  ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) κ.κ. Γιαγκίδη και Καραμπατζάκη που με τους κομματικούς τους φίλους επανειλημμένα επιχείρησαν να διαλύσουν τα Διοικητικά Συμβούλια και την Γενική Συνέλευση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου επειδή δεν συμφωνούσαν με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.

Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς των κομματικών φίλων τους, την βία, τις απειλές, τις βρισιές και την αυθαιρεσία τους που επανειλημμένα εκτέλεσαν εις βάρος των μελών της πλειοψηφίας του Δ.Σ.  του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

Δηλώνουμε πως θέλουμε να συμμετέχουμε στη συνδικαλιστική ζωή των σωματείων μας και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, στις συλλογικότητες και στον συνδικαλισμό χωρίς απειλές και φόβο. Εκφράσεις όπως αυτές που ακούστηκαν από ΠΑΜΙΤΕΣ εναντίον της πλειοψηφίας του Δ.Σ. «θα σας θάψουμε εδώ μέσα», «θα σας κομματιάσουμε με τις μπουνιές μας» είναι αχαρακτήριστες και απαράδεκτες και δεν μπορούμε να τις δεχθούμε στο χώρο μας.

Στηρίζουμε κάθε θεσμική αλλαγή που με πρωτοβουλία  της πλειοψηφίας του Δ.Σ. βάζει κανόνες με σκοπό την εύρυθμη και ανεμπόδιστη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος του νομού μας.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τον θεσμό του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου από όσους θέλουν με θράσος να επιβάλουν τον τσαμπουκά τους κρατώντας αυτό έρμαιο της βίας και του φόβου. Για όλους εμάς που υπηρετούμε  στο μετερίζι του συνδικαλιστικού κινήματος βασική και αναγκαία προϋπόθεση είναι η εξασφάλιση συνθηκών ελευθερίας έκφρασης και δημοκρατίας.

Παραλλήλως στηρίζουμε τους αγώνες των συναδέλφων που απολύθηκαν από την εργοδοσία στο εργοστάσιο Β.Φ.Λ. και ζητάμε άμεσα την επιστροφή τους στις εργασίες τους σύμφωνα με τις συμφωνίες του Δεκέμβρη 2017 μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων που συνάδουν με τις αμοιβές που πρέπει να καταβάλλονται στις συνθήκες που εργάζονται και την μορφή της εργασίας τους που πρέπει να είναι αορίστου χρόνου στο εργοστάσιο.

Στηρίζουμε την 48ωρη Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων που γίνεται στις 6 και 7/2/2020 με κινητοποίηση στην Αθήνα για διεκδίκηση μόνιμης, πλήρης και σταθερής εργασίας αορίστου χρόνου.

Στηρίζουμε τον προγραμματισμό της Διοίκησης για λειτουργία δομών κατάρτισης και εκπαίδευσης στο Εργατικό Κέντρο και συμφωνούμε με την παύση φιλοξενίας των συνταξιουχικών σωματείων σ’ αυτό.

Με εντολή

των Αντιπροσώπων της Γ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.

ΤΣΟΥΤΣΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ

Εκτύπωση